Doba přípravy: 30 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 2004
Ingredience (4 porce):
1 kg dýně 50 g másla 50 ml oleje 20 g čerstvého zázvoru 10 ml citrónové šťávy 5 g pomerančové kůry 2 ks bobkového listu 2 dl smetany 33% 1 cibule 1 stroužek česneku 1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru pažitka na posypání sůl, pepř
Očištěnou dýni nakrájejte na kousky. Cibuli, česnek a zázvor pokrájejte zvlášť na malé kousky.
Do rozpáleného másla s olejem dejte nakrájenou cibuli, česnek, loupaný zázvor a restujte do změknutí, aniž by zelenina začala hnědnout.
Přidejte nakrájenou dýni a promíchejte, přilijte vývar, osolte, opepřete, přidejte citrónovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, bobkový list a vařte na mírném ohni doměkka.
Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka, zjemněte smetanou a promíchejte. Doporučujeme podávat ve vydlabané dýni ozdobené sekanou pažitkou.