Ingredience:
300 ml kokosového mléka
240 g oloupaných rajčat, překrájených (plechovka)
24 ks krevet
20 ml rostlinného oleje
4 stroužky česneku, nasekané
1 bílá cibule jemně nasekaná
1 limetka – šťáva
1 ks jarní cibulka krájená na kolečka
1 červená paprika krájená na kostky
1 lžička achiote pasty
Lístky čerstvého koriandru dle chuti
Mletý Římský kmín dle chuti
Sůl, pepř
Postup:
- V míse smíchejte polovinu cibule, polovinu česneku a limetovou šťávu.
- Přidejte očištěné krevety, promíchejte a vložte přikryté do lednice na cca 1 hodinu.
- Zahřejte olej a přidejte zbytek cibule, česneku, papriky, krátce orestujte, vsypte rajčata a vařte cca 5 minut. Přilejte kokosové mléko, kmín, achiote pastu a vařte dalších cca 8 minut. Přidejte krevety a na nízkou teplotu a vařte cca 10 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte s rýží nebo quinou a vše posypte nasekaným koriandrem a jarní cibulkou.
Může se vám hodit: