Ingredience:
- 800 g vepřové pečeně (kotlety)
- 400 g sterilovaných fazolí
- 2 cibule
- 50 g rajčatového protlaku
- drcený kmín, pepřové koření, chilli omáčka
- 100 ml bílého vína nebo vermutu
- sádlo nebo olej
- trocha hladké mouky
Rajčatový protlak, víno nebo vermut, sůl, kmín a pepř smíchejte, zastříkněte trochou chilli omáčky a vzniklou marinádu vetřete důkladně do nasekaných a naklepaných vepřových kotlet. Ideální je naložit maso den dopředu, důkladně ho umáčknout a uzavřít do mikroténu nebo fólie. Před další úpravou setřete z masa přebytečnou marinádu, obalte zlehka v hladké mouce a opečte z obou stran zprudka na pánvi. Do zapékací nádoby vložte opláchnuté sterilované fazole, menší část cibule a vše zalijte zbylou marinádou z masa, trochu zředěnou vodou nebo vývarem. Na fazole položte opečené kotlety a nechte v rozpálené troubě péci asi 10 minut. V té době opečte na pánvi nahrubo nakrájenou cibuli, kterou posypte hotový pokrm.