Ingredience:
- 250 g červených fazolí
- 300 g mletého masa
- 2 vejce
- česnek, sádlo nebo olej
- 50 g strouhanky
- 50 g anglické slaniny
- mletý zázvor, mletý kmín, sůl, majoránka
- saturejka, pepř
Den předem namočte fazole. Druhý den z nich slijte vodu a zvolna je vařte, až změknou. Vařené fazole rozmixujte nebo semelte a vmíchejte do nich mleté maso (směs vepřového a hovězího), vejce, strouhanku, na kostičky nakrájenou slaninu a vše dobře osolte a okořeňte. Vzniklou fáš vložte do vymaštěné
formy a pečte ji při mírné teplotě 30 – 40 minut. Fazolovou sekanou můžete podávat jak teplou, třeba se šťouchanými brambory se špenátem a česnekem, tak i studenou s chlebemči pečivem.
Budou se vám hodit: