info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Fazolová sekaná

MasovéRecepty
12. 5. 2021
Fazolová sekaná

Ingredience:

  • 250 g červených fazolí
  • 300 g mletého masa
  • 2 vejce
  • česnek, sádlo nebo olej
  • 50 g strouhanky
  • 50 g anglické slaniny
  • mletý zázvor, mletý kmín, sůl, majoránka
  • saturejka, pepř
Den předem namočte fazole. Druhý den z nich slijte vodu a zvolna je vařte, až změknou. Vařené fazole rozmixujte nebo semelte a vmíchejte do nich mleté maso (směs vepřového a hovězího), vejce, strouhanku, na kostičky nakrájenou slaninu a vše dobře osolte a okořeňte. Vzniklou fáš vložte do vymaštěné formy a pečte ji při mírné teplotě 30 – 40 minut. Fazolovou sekanou můžete podávat jak teplou, třeba se šťouchanými brambory se špenátem a česnekem, tak i studenou s chlebemči pečivem.
 

Budou se vám hodit: