Budete potřebovat: - 800g brambor,
- 300g polohrubé mouky,
- 250g brynzy,
- 200g anglické slaniny,
- 2 vejce,
- 2 lžíce smetany,
- sůl, pažitka
Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte do zlatova. V misce rozdrobte brynzu a promíchejte ji se smetanou. Oškrábané brambory opláchněte, nastrouhejte na jemno, přidejte celá vejce, mírně osolte, vsypte polohrubou mouku a vše dobře promíchejte. Vypracované těsto propasírujte pomocí
Struhadla na těstoviny HANDY do vařící osolené vody. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily, a vařte 4–6 minut, dokud nevyplavou. Hotové halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a dobře promíchejte. Před podáváním posypte opečenou slaninou a ozdobte pažitkou.