info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéFenomenální brynzové halušky se slaninou

Fenomenální brynzové halušky se slaninou

MasovéRecepty
8. 3. 2020
Víte, že... halušky jsou slovenské národní jídlo? Tradičně se připravovaly ze strouhaných brambor, mouky, případně i vajec a nejznámější je varianta s brynzou. Se zelím, slaninou a kousky uzeného se jim říká strapačky. Mrkněte na recept:
Brynzové halušky - obrázek
Budete potřebovat:
  • 800g brambor,
  • 300g polohrubé mouky,
  • 250g brynzy,
  • 200g anglické slaniny,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce smetany,
  • sůl, pažitka
Anglickou slaninu pokrájejte na kostičky a na rozpálené pánvi opečte do zlatova. V misce rozdrobte brynzu a promíchejte ji se smetanou. Oškrábané brambory opláchněte, nastrouhejte na jemno, přidejte celá vejce, mírně osolte, vsypte polohrubou mouku a vše dobře promíchejte. Vypracované těsto propasírujte pomocí Struhadla na těstoviny HANDY do vařící osolené vody. Halušky v hrnci s vroucí vodou lehce promíchejte, aby se neslepily, a vařte 4–6 minut, dokud nevyplavou. Hotové halušky sceďte, vsypte do mísy s brynzou a dobře promíchejte. Před podáváním posypte opečenou slaninou a ozdobte pažitkou.