info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéFilé z candáta, houbový kuba, majoránkové máslo

Filé z candáta, houbový kuba, majoránkové máslo

ReceptyMasové
29. 11. 2012
Doba přípravy: 60 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 2466

Ingredience (4 porce):

Houbový kuba:
  • 300g krup
  • 50g sušených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce másla
  • drcený kmín,
  • sůl, pepř
  • majoránka
Majoránkové máslo:
  • 150g másla
  • 2 lžíce majoránky
Filé z candáta:
  • 120g candát /očištěný/
  • na porci 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř
Houbový kuba:
1. Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.

2. Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.

3. Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.

4. Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu.se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.

Filé z candáta:
5. Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.

6. Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.

K přípravě receptu se vám bude hodit