Doba přípravy: 60 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 2466
Ingredience (4 porce):
Houbový kuba:
300g krup
50g sušených hub
2 stroužky česneku
3 lžíce másla
drcený kmín,
sůl, pepř
majoránka
Majoránkové máslo:
150g másla
2 lžíce majoránky
Filé z candáta:
120g candát /očištěný/
na porci 1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
sůl, pepř
Houbový kuba: 1. Sušené houby namočte na několik hodin do studené vody, pak je uvařte doměkka a sceďte.
2. Do změklého másla dejte jemně nasekanou majoránku, promíchejte, zabalte do ruličky do potravinové fólie a dejte do ledničky vychladit.
3. Kroupy zalijte studenou vodou ochucenou kmínem a solí a uvařte doměkka.
4. Uvařené kroupy sceďte a vložte do kastrolu.se scezenými houbami a kouskem másla, ochuťte česnekem utřeným se solí, kmínem a majoránkou a vše promíchejte.
Filé z candáta: 5. Candáta osolte, opepřete a pečte po obou stranách na rozehřátém oleji, nejdříve kůží dolů, přibližně 10 minut. Poté přidejte lžíci másla a nechte jej rozpustit.
6. Na talíř naaranžujte houbového kubu a candáta, kterého opepřete, osolte a ozdobte kolečkem bylinkového másla, které před podáváním nechte rozpustit. Jídlo ozdobte čerstvě sekanými bylinkami.