ngredience na 4 porce:
- 8 filetů pražmy královské,
- sůl, pepř,
- 3 lžíce olivového oleje,
- plátky lanýže,
- 1 lžíce másla,
- lanýžový olej;
na přílohu:- 400 g vařených tagliatelle,
- 100 ml bílého vína,
- ½ lžíce másla,
- 4 sušená cherry rajčata,
- 1 lžíce nasekané bazalky,
- 2 lžíce tomatového concassé (kousky oblanšírovaných loupaných rajčat),
- lanýžový olej,
- plátky lanýžů
Filety osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev s olejem a filety na něm opečeme kůží dolů. Pak je obrátíme, jen pár vteřin opečeme a vyndáme z pánve. Filety naskládáme kůží dolů. Na 4 filety nastrouháme tenké plátky lanýže, položíme kousek másla a lehce zakápnem lanýžovým olejem. Pak je přiklopíme zbylými filety. Takto připravené filety dáme na 4 minuty zapéct do trouby při 200 °C. Mezitím si připravíme přílohu. Do pánve vlijeme víno, přidáme trochu másla, sušená cherry rajčata a krátce svaříme. Přidáme vařené tagliatelle, bazalku, concassé, lanýžový olej a plátky lanýžů. Prohřejeme, promícháme a servírujeme s filety pražmy královské.