Ingredience na 4 porce:
- 4 filety ze pstruha,
- 1 lžíce bylinkové soli,
- čerstvě mletý pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 200 g lišek,
- 2 lžíce másla,
- 1 šalotka nakrájenou najemno,
- 1 podrcený stroužek česneku,
- 1 snítka tymiánu,
- sůl, pepř,
- 2 rajčátka,
- 2 lžíce posekané pažitky
Nařízneme kůži a vetřeme do ní bylinkovou sůl. Opepříme a pokapeme olivovým olejem. Filety pak vložíme do rozpálené pánve kůží dolů a opečeme. Pak je obrátíme a sundáme z ohně. Do rozpálené
pánve dáme lišky a chvíli je restujeme nasucho. Pak k nim přidáme máslo, šalotku, česnek, lístky tymiánu a krátce podusíme. Osolíme, opepříme a doplníme rajčátka s pažitkou. Promícháme a servírujeme s opečenými filety.
Budou se vám hodit: