Doba přípravy: 60 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 11965
Ingredience (12 kusů):
500 g hladké mouky
240 ml vody
200 g fialových brambor (syrových)
40 g fialových brambor (vařených)
100 ml olivového oleje – extra virgin
80 ml mléka
20 g soli
5 g rozmarýnu
7 g sušeného droždí
1. Syrové fialové brambory i se slupkou nastrouhejte. Následně je smíchejte s moukou, mlékem, olejem a droždím a dochuťte solí, rozmarýnem. Do směsi přilijte vodu a vymíchejte z ní těsto.
2. Z těsta utvořte bochánky o váze cca 80 g.
3. Pro snadnější vyjmutí bochánků po upečení, vytřete zapékací misky máslem, vysypte moukou a vložte bochánky.
4. Uvařené a oloupané brambory nakrájejte na malé kostky, ty vtlačte do bochánků a těsto nechte vykynout.
5. Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 20 minut. Upečené bochánky ještě teplé potřete vodou a nechte vychladnout.