Ingredience:
- 4 větší jablka
- 3 lžíce tmavého rumu
- 2 vejce
- 150 g polohrubé mouky
- 115 g mletého cukru
- 8 lžic rozpuštěného másla
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
Postup:
Jablka pomocí
Loupače a kráječe na jablka HANDY nakrájejte na plátky, vložte do mísy a zalijte rumem. Nechte chvíli nasáknout. Mezitím do pěny ušlehejte vejce s cukrem, za stálého míchání přilijte vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo. Na závěr zapracujte mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Do vymazané a vysypané
formy nalijte těsto, na něj navrstvěte v rumu naložená jablka, lehce je do těsta zatlačte a vše polijte zbytkem alkoholu z mísy. Pečte
50–60 minut na
180 °C.