Suroviny:
• 6 vajec
• 50 ml mléka
• 100 g parmazánu
• 1 malá cibule
• 1 malá cuketa
• sůl a pepř
• muškátový oříšek
• 1 lžíce olivového oleje
• hrst rukoly
Postup:
Troubu
předehřejte na 180 °C. V míse rozmíchejte vejce s mlékem, přidejte jemně nastrouhaný parmazán, osolte,
opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku. Vzniklou směs dobře promíchejte. Ve
středně velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte lžíci oleje, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Tu opékejte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte na drobné kostičky nakrájenou cuketu, krátce opečte. Na rovnoměrně rozprostřený základ v pánvi nalijte vaječnou směs, kterou
nechte zapékat na pánvi asi 4 minuty. Pánev přesuňte do rozehřáté trouby a frittatu
nechte dopéct zhruba 5–6 minut pod horním ohřevem. Naservírované porce dozdobte rukolou.
NÁŠ TIP: Do frittaty můžete přidat jakoukoliv jinou přísadu. Například papriku, rajčata, špenát, pórek nebo oblíbený druh sýra.