info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyBez masaGarganelli s hříbkovo-bylinkovou omáčkou

Garganelli s hříbkovo-bylinkovou omáčkou

ReceptyBez masa
28. 4. 2016
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
 

Ingredience na 4 porce:

Těsto:
  • 200 g semolinové mouky nebo hladké mouky 00
  • 2 vejce
  • voda
  • sůl
Ingredience:
  • 500 g hříbků (směs)
  • 120 ml bílého vína (suché)
  • 80 ml smetany
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce sekané čerstvé majoránky
  • 2 lžíce sekané čerstvé petrželky (lístky)
  • 1 lžíce sušených rajčat
  • 1 citrón česnek dle chuti
  • sůl, pepř
1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a trochou vody. Připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.

2. Hříbky orestujte na pánvi, přidejte nasekaný česnek, majoránku a vařte cca 2 minuty. Přilijte víno a nechte ho odpařit při mírné teplotě (cca 5 minut), pak přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Do omáčky přimíchejte citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru, petržel a vše dochuťte solí a pepřem.

3. Těsto vypracujte na požadovanou tloušťku, rozdělte na pravidelné dílky a pomocí tvořítka tvořte garganelli. Vařte v osolené vodě cca 2–3 minuty.

4. Garganelli promíchejte s omáčkou, nahrubo sekanými rajčaty a posypte parmezánem.
Budou se vám hodit: