1. Mouku smíchejte s rozšlehanými vejci, solí a trochou vody. Připravte nelepivé těsto, zabalte je do potravinové fólie a nechte v lednici nejméně hodinu odpočinout.
2. Hříbky orestujte na pánvi, přidejte nasekaný česnek, majoránku a vařte cca 2 minuty. Přilijte víno a nechte ho odpařit při mírné teplotě (cca 5 minut), pak přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Do omáčky přimíchejte citrónovou šťávu a nastrouhanou kůru, petržel a vše dochuťte solí a pepřem.
3. Těsto vypracujte na požadovanou tloušťku, rozdělte na pravidelné dílky a pomocí tvořítka tvořte garganelli. Vařte v osolené vodě cca 2–3 minuty.
4. Garganelli promíchejte s omáčkou, nahrubo sekanými rajčaty a posypte parmezánem.