Doba přípravy: 90 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 8620
Ingredience (4 porce):
500 g mletého masa
15 ml javorového sirupu
4 ks velkých jablek
4 šalvějové lístky
3 lžíce másla
2 šalotky
1 řapíkatý celer
sůl
pepř
olej
1. Šalotku s celerem nakrájejte a orestujte na másle dozlatova.Přidejte mleté maso, nasekané lístky šalvěje a restujte. Během restování ochuťte solí a pepřem.
2. Orestovanou směs dejte do cedníku a sceďte tuk, který uchovejte na pozdější použití.
3. V jablku utvořte otvor a naplňte připravenou směsí. Směs zakápněte javorovým sirupem a navrch položte kousek másla. Jablka potřete tukem a dejte na rozehřátý gril a grilujte cca 1 hodinu. Během grilování potírejte scezeným tukem.