Ingredience:
- 500 g čerstvého chřestu
- 600 g kuřecích prsíček
- 200 g smetanového sýra
- 150 ml smetany
- 30 g másla
- sůl, cukr, muškátový oříšek
- směs koření na grilování, olej
Kuřecí prsa prokrájíme, osolíme, okořeníme směsí na grilování, potřeme olejem a necháme v chladu odležet. Do
rendlíku vložíme sýr, vlijeme smetanu, přidáme trochu muškátového oříšku a vše zvolna zahřejeme tak, aby se sýr ve smetaně rozpustil. Chřest zařízneme na spodní straně, šetrně ho oloupeme (s výjimkou měkkých hlaviček) a zvolna uvaříme v osolené a oslazené vodě s přídavkem másla (cca 4 – 6 minut). Na roštu nejprve zprudka a poté zvolna upečeme maso, položíme ho na talíř, přidáme uvařený chřest a vše přelijeme sýrovou omáčkou. Jako přílohu podáváme opečenou bramboru s máslovým hráškem.
Budou se vám hodit: