info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéGrilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu a cideru

Grilovaná vepřová žebra marinovaná v pivu a cideru

ReceptyMasové
24. 9. 2012
Doba přípravy: 210 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 4429

Ingredience (4 porce):

4 jablka
1 cibule
50 g třtinového cukru
1 dl vinného octu
nové koření, celá skořice,
zázvor
  1. Očištěná žebírka překrojte a okořeňte. Dejte do sáčků na potraviny, zalijte pivem a ciderem, řádně uzavřete a nechte marinovat v chladu 24 hodin.
  2. Žebírka vyjměte z marinády, zabalte do alobalu, vložte na vyhřátý gril a pečte při 150° C přibližně 3 hodiny.
  3. Během grilování si připravte omáčku na potírání. Všechny ingredience, tzn. rajčatový protlak, hořčici, hnědý cukr, olivový olej, tabasco, worcester, pivo a vinný ocet smíchejte dohromady a přelijte do dávkovací láhve.
  4. Žebra  vybalte z alobalu, potřete omáčkou, vložte na gril a opečte.

K přípravě receptu se vám bude hodit