Doba přípravy: 210 min Náročnost: * Energetická hodnota (kJ): 4429
Ingredience (4 porce):
4 jablka 1 cibule 50 g třtinového cukru 1 dl vinného octu nové koření, celá skořice, zázvor
Očištěná žebírka překrojte a okořeňte. Dejte do sáčků na potraviny, zalijte pivem a ciderem, řádně uzavřete a nechte marinovat v chladu 24 hodin.
Žebírka vyjměte z marinády, zabalte do alobalu, vložte na vyhřátý gril a pečte při 150° C přibližně 3 hodiny.
Během grilování si připravte omáčku na potírání. Všechny ingredience, tzn. rajčatový protlak, hořčici, hnědý cukr, olivový olej, tabasco, worcester, pivo a vinný ocet smíchejte dohromady a přelijte do dávkovací láhve.
Žebra vybalte z alobalu, potřete omáčkou, vložte na gril a opečte.