info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéGrilované topinky Crostini s játrovou paštikou a krevetovým máslem

Grilované topinky Crostini s játrovou paštikou a krevetovým máslem

ReceptyMasové
5. 9. 2013
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 3601

Ingredience (4 porce):

Játrová paštika
250 g drůbežích jater
250 g másla
80 g cibule
15 ml portského vína nebo brandy (1 lžíce)
5 g česneku (1 stroužek)
čerstvá šalvěj
Sůl
mletý černý pepř
Krevetové máslo
200 g krevet (uvařených a oloupaných)
80 g másla (4 lžíce)
15 ml citrónové šťávy (1 lžíce)
4 ks ančoviček
Listová petržel
Sůl
mletý černý pepř
ICrostini
Chléb(ciabatta)
Olivový olej na potření
  1. Na pánvi rozehřejte 150 g másla, přidejte prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a restujte do změknutí.
  2. Očištěná drůbeží játra opečte na grilu, osolte, opepřete a přidejte k orestované cibuli.
  3. Přidejte šalvěj, zastříkněte vínem či brandy a restujte dalších 8 minut.
  4. Dochuťte solí, mletým pepřem a rozmixujte se zbylým máslem.
  5. Oloupané, střívek zbavené krevety opečte na grilu a nasekejte společně s ančovičkami najemno a vložte do mísy se změklým máslem.Přidejte nasekanou petržel, citrónovou šťávu, dochuťte solí, pepřem a vše důkladně promíchejte.
  6. Předehřejte gril, chléb potřete olivovým olejem a opečte dokřupava.
  7. Paštikou nebo krevetovým máslem potřete opečenou topinku, ozdobte čerstvou šalvějí a podávejte.

K přípravě receptu se vám bude hodit