Ingredience:
- 450 g lilku
- 50 g parmazánu (nebo sýr typu grana)
- hlávkový salát
- červená čekanka
- olivový olej
- grilovací koření na zeleninu
- sůl
- vinný ocet
Omytý lilek nakrájejte na stejnoměrné asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolte a nechte asi 15 minut odležet. Lilek v té době vypotí šťávu, kterou otřete papírovou utěrkou, pak plátky potřete olejem s kořením a solí a grilujte z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na
talíř upravte salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládejte horký lilek a vše posypte strouhaným sýrem. Jako ozdobu můžete upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.
Budou se vám hodit: