Ingredience na 4 porce:
- 800 g filetů z okouna,
- olivový olej,
- sůl, pepř,
- 3 stroužky česneku,
- 2 stonky tymiánu,
- 4 jarní cibulky,
- předvařené brambory;
na chilli omáčku: - 1 šalotka nakrájená najemno,
- 2 stroužky česneku,
- 1 chilli paprička,
- 250 g sterilovaných krájených rajčat,
- rybí vývar
Filety ryby potřeme olivovým olejem. Osolíme je a opepříme. Do
grilovací pánve nebo na gril naskládáme filety, lehce namáčknuté stroužky česneku, tymián, jarní cibulky a půlky brambor řezy dolů. Vše grilujeme; rybu po chvíli obrátíme a grilujeme z druhé strany. Na omáčku zesklovatíme šalotku s česnekem a nakrájenou chilli papričku. Přidáme tymián a vývar. Přidáme krájená loupaná rajčata, osolíme je, opepříme a necháme podusit. Rybí filety podáváme s grilovanými bramborami a cibulkou a pokapané chilli omáčkou. Porce ozdobíme kerblíkem.