info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéGrilovaný tuňák nakládaný v pomerančích, tymiánu a česneku

Grilovaný tuňák nakládaný v pomerančích, tymiánu a česneku

MasovéRecepty
3. 10. 2013
Doba přípravy: 20 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1524

Ingredience (4 porce):

  • 4 steaky z tuňáka (800 g)
  • 2 pomeranče
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce tymiánových lístků
  • sůl
  • mletý černý pepř
1. Do mísy nastrouhejte kůru z omytých pomerančů, přidejte vymačkanou pomerančovou šťávu, tymiánové lístky a na plátky nakrájený česnek. Marinádu promíchejte.

2. Do takto připravené marinády vložte steaky a v chladu nechte marinovat 30 -- 60 minut.

3. Ryby vyjměte z marinády, osušte a grilujte cca. 4 minuty na každé straně. Dle chuti osolte a opepřete.

4. Servírujte s listovým salátem ochuceným bylinkovým olejem a pomerančem krátce povařeném v sirupu (cukerný rozvar - poměr voda, cukr 1:1).
Vhodná příloha: pečivo.

K přípravě receptu se vám bude hodit