Doba přípravy: 20 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 1524
Ingredience (4 porce):
- 4 steaky z tuňáka (800 g)
- 2 pomeranče
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce tymiánových lístků
- sůl
- mletý černý pepř
1. Do mísy nastrouhejte kůru z omytých pomerančů, přidejte vymačkanou pomerančovou šťávu, tymiánové lístky a na plátky nakrájený česnek. Marinádu promíchejte.
2. Do takto připravené marinády vložte steaky a v chladu nechte marinovat 30 -- 60 minut.
3. Ryby vyjměte z marinády, osušte a grilujte cca. 4 minuty na každé straně. Dle chuti osolte a opepřete.
4. Servírujte s listovým salátem ochuceným bylinkovým olejem a pomerančem krátce povařeném v sirupu (cukerný rozvar - poměr voda, cukr 1:1).
Vhodná příloha: pečivo.
K přípravě receptu se vám bude hodit