Čerstvé krevety s ananasem
Potřebujete
- 500 g čerstvých krevet
- 1/2 čerstvého ananasu
- 1/2 hrnku omáčky teriyaki (najdete v oddělení asijských potravin nebo specializovaných obchodech)
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce cukru
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl
Postup
Krevety zbavte krunýře a očistěte. Cibulku a česnek nasekejte do mísy, přidejte teriyaki, cukr, citronovou šťávu a špetku soli a do vzniklé marinády ponořte krevety. Nechte v lednici marinovat několik hodin. Ananas nakrájejte na menší kousky. Dřevěné špejle, na které budete krevety napichovat, ponořte na chvíli do vody, aby se na grilu příliš nepřipalovaly (nebo použijte grilovací jehly). Potom na ně střídavě napichujte naložené krevety a ananas a špízy z každé strany opékejte na rozpáleném grilu, dokud nezískají pěknou zlatavou barvu, stačit by měly 2 minuty. Pokud budete krevety grilovat příliš dlouho, ztuhnou. Servírujte jen tak nebo například s rýží vařenou půl napůl ve vodě a kokosovém mléce.