I
Ingredience:
- 400 g vepřové krkovice
- 100 g slaniny
- 120 g cibule
- 4 kulaté menší chleby
- sůl, sádlo, drcený kmín
- 1 lžíce mleté papriky
- 50 g plnotučné hořčice
- 30 g rajčatového protlaku, pepř
Menší kulatý chléb svrchu
seřízneme a vnitřek vydlabeme. Střídku pak rozdrobíme a necháme oschnout. Na pánev dáme malé množství sádla, na kterém opečeme krkovici pokrájenou na drobné kousky. Jakmile bude maso opečeno ze všech stran, přidáme k němu slaninu, pokrájenou cibuli a drcený kmín. Opékáme, dokud není cibule zlatavá, pak vše zaprášíme paprikou, přidáme hořčici, rajčatový protlak a vše opět krátce osmahneme. Teprve nyní přidáme sůl, trochu vody a krátce podusíme. Guláš zahustíme trochou chlebové střídky, dochutíme mletým pepřem a podáváme ve vydlabaném chlebu se sklenkou vychlazeného piva.
Budou se vám hodit: