info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Guláš v chlebánku

MasovéRecepty
25. 5. 2021
Guláš v chlebánku
I

Ingredience:

  • 400 g vepřové krkovice
  • 100 g slaniny
  • 120 g cibule
  • 4 kulaté menší chleby
  • sůl, sádlo, drcený kmín
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 30 g rajčatového protlaku, pepř
Menší kulatý chléb svrchu seřízneme a vnitřek vydlabeme. Střídku pak rozdrobíme a necháme oschnout. Na pánev dáme malé množství sádla, na kterém opečeme krkovici pokrájenou na drobné kousky. Jakmile bude maso opečeno ze všech stran, přidáme k němu slaninu, pokrájenou cibuli a drcený kmín. Opékáme, dokud není cibule zlatavá, pak vše zaprášíme paprikou, přidáme hořčici, rajčatový protlak a vše opět krátce osmahneme. Teprve nyní přidáme sůl, trochu vody a krátce podusíme. Guláš zahustíme trochou chlebové střídky, dochutíme mletým pepřem a podáváme ve vydlabaném chlebu se sklenkou vychlazeného piva.
 

Budou se vám hodit: