Ingredience:
- 300 g hovězího masa z kližky nebo libového ořezu,
- 50 g slaniny,
- 2 brambory,
- 1 cibule,
- 4 stroužky česneku,
- 2 lžíce sádla,
- 2 lžičky sladké papriky,
- 1 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 litr hovězího vývaru,
- 1 lžíce hladké mouky,
- kmín,
- majoránka,
- muškátový oříšek,
- sůl a čerstvě mletý pepř
V
hrnci na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme maso nakrájené na malé kostičky, část česneku utřeného se solí, pepř, sůl, muškátový oříšek a papriku. Chvilku zarestujeme a za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Tuto fázi můžeme udělat i v tlakovém hrnci. Když je maso měkké, necháme šťávu vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Zaprášíme paprikou, zamícháme a ihned přidáme zbytek česneku a majoránku. Za občasného míchání vaříme, dokud brambory nezměknou.
Budou se vám hodit: