Ingredience:
- 500 g vepřové kýty
- 500 g kuřecích prsou
- 200 g krájené anglické slaniny
- sůl, koření na gyros
- česnek, cibule
Vepřové a kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, které přikryjeme
potravinářskou fólií a rozklepeme je na tenko. V trošce vody rozmícháme směs koření na gyros a sůl s trochou prolisovaného česneku. Marinádou potíráme plátky masa, skládáme je na sebe střídavě s plátky slaniny tak, aby vznikl jeden kus, který upečeme v troubě (160 °C asi 50 minut). Před pečením podlijeme vodou a přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Gyros dopékáme při vyšší teplotě, potíráme ho zbylou marinádou a výpekem. Hotovou pečeni krájíme nejlépe napříč. Podáváme s pečeným bramborem nebo s chlebem a křenovou majonézou.