Vyřezané dýně se svíčkou, čarodějky, duchové, černé kočky, košťata, oheň, příšery, kostlivci, sovy, výři atd. To jsou atributy svátku, který u nás sice nemá tradici, ale postupně se i v našich končinách zabydluje. Možná proto, že jde o svátek s kouzelnou atmosférou, z dýní lze vytvořit skvělá jídla a do cukroví ve tvaru hrobu se jindy v roce nezakousnete;-).
Vyřezávání jako umělecká disciplína aneb máte carvingové nože? Pokud ne, mrkněte na naši soupravu pro dekorování zeleniny a ovoce – dýně, mrkve, bílé ředkve a ředkviček, okurek, cuket, pórku, dýně, jablek, hrušek, manga, melounů apod. Obsahuje 6 speciálních vykrajovacích nožů, keramický brousek a krabičku pro jejich bezpečné uložení. Jak oloupat dýni? Máme nejlepší zbraň!
Naše škrabka totiž zbaví dýni tuhé slupky snadno, rychle a bezpečně. Síla plátku je nastavitelná, škrabka je proto vhodná pro různé druhy dýní, tedy dýně s tenkou i silnou slupkou. Čepel má dokonalé ostří opatřené ochranným pouzdrem pro bezpečné skladování.
Co s oloupanou dýní? Máme recept!
Dýňová polévka se zázvorem, fenyklem a kokosovým mlékem
Ingredience:
1 kg dýně (po očištění), 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce kokosového oleje, 2 ks cibule, 2 lžičky celého koriandru, 1 dcl kokosového mléka, 1 lžíce červené kari pasty, 1 lžička mletého zázvoru, 1 limetka, ½ lžičky mletého římského kmínu, ½ lžičky kurkumy, ½ lžičky fenyklových semínek, špetka skořice, sušené čili dle chuti, 4 stroužky česneku
Dýni zbavte slupky i semínek a dužinu nakrájejte na centimetrové kostky. V hrnci rozehřejte kokosový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezesklovatí. Přidejte nakrájenou dýni a opékejte ji asi 10 minut do zlatova. Přidejte nasekaný česnek, kari pastu, zázvor, čili, koriandr, kmín, kurkumu, fenykl a vše krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem tak, aby byla všechna zelenina ponořená a vařte cca 20 minut. Uvařenou dýni rozmixujte dohladka s kokosovým mlékem, limetkovou šťávou a skořicí. Polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s dýňovými semínky upraženými na pánvi na sucho, zakápněte dýňovým olejem a smetanou.
Děsivé mlsání? Stačí mít strašidelné formičky...
Tato vykrajovátka jsou vynikající pro vykrajování cukroví originálních tvarů, dodáváme je s kroužkem pro uložení. Jsou vyrobeny z prvotřídního odolného plastu, tutdíž vhodné do myčky.
Jak velkou máte dýni?
Váha, která si poradí s obří dýní i kufrem na dovolenou
Potřebujete zvážit dýně, melouny, košíky s ovocem nebo příruční cestovní zavadla? Tato váha váží až do 15 kg! Navíc má LCD displej s velkými číslicemi, který je dobře čitelný i z větší vzdálenosti, a je dovažovací, takže umožňuje postupné vážení více potravin na ploše nebo ve vhodné nádobě.
Vážicí plocha z odolného skla se přitom snadno udržuje dokonale čistá.
Jak zapálit svíčku v dýni?
Zkuste plazmový zapalovač, který nepotřebuje baterie, plyn ani elektrickou zásuvku. Stačí mu USB!Kuchyňský zapalovač GrandCHEF tvoří plazmový paprsek, který spolehlivě zapaluje plynové hořáky, ale také jiné hořlavé materiály, a to i při silném větru nebo průvanu. Je proto vynikající i ve venkovním prostředí, ideální pro zahradní grily, plynové sporáky, katalytické lampy, aromalampy, papírové podpaly v krbech apod.Zapalovač má zabudovanou lithium-iontovou baterii, která se nabíjí pomocí přiloženého USB kabelu. Zapalovač můžete nabíjet ze všech zařízení vybavených USB portem s napětím DC 5V, např. z počítače, power banky nebo nabíječky na mobilní telefon apod. Navíc má bezpečnostní dětskou pojistku a LED kontrolku pro snadné použití.Plně nabitá baterie vydrží nejméně 100 zažehnutí, doba potřebná pro úplné nabití baterie je cca hodinu a půl.