info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Houbařský měšec

MasovéRecepty
26. 5. 2021
Houbařský měšec

Ingredience:

  • 600 g vepřové kýty
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 2 vejce
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 150 g cibule, mletý kmín
  • celerová a petrželová nať, sádlo
  • trochu hladké mouky, sůl
Hlívu nakrájíme na kousky, osmahneme s mletým kmínem na sádle, osolíme a 7 minut podusíme. Vmícháme vločky, vejce, posekanou nať a necháme odstát, aby vločky natáhly vlhkost. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Houbovou náplň rozdělíme na plátky masa, každý upravíme do tvaru měšce, stáhneme silikonovou svorkou a všechny měšce opečeme na sádle ze všech stran, vyjmeme je, do výpeku vložíme krájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme maso a dusíme do změknutí. Na závěr šťávu odvaříme na tuk, zahustíme moukou, dolijeme a provaříme. Podáváme s těstovinami.
 

Budou se vám hodit: