Ingredience:
- 600 g vepřové kýty
- 250 g hlívy ústřičné
- 2 vejce
- 50 g jemných ovesných vloček
- 150 g cibule, mletý kmín
- celerová a petrželová nať, sádlo
- trochu hladké mouky, sůl
Hlívu nakrájíme na kousky, osmahneme s mletým kmínem na sádle, osolíme a 7 minut podusíme. Vmícháme vločky, vejce, posekanou nať a necháme odstát, aby vločky natáhly vlhkost. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Houbovou náplň rozdělíme na plátky masa, každý upravíme do tvaru měšce, stáhneme silikonovou svorkou a všechny měšce opečeme na sádle ze všech stran, vyjmeme je, do výpeku vložíme krájenou cibuli a opečeme ji dozlatova. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme maso a dusíme do změknutí. Na závěr šťávu odvaříme na tuk, zahustíme moukou, dolijeme a provaříme. Podáváme s těstovinami.
Budou se vám hodit: