info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéHovězí guláš s paprikami

Hovězí guláš s paprikami

ReceptyMasové
4. 11. 2023
Kastrol BORDEAUX s poklicí, 6,8 l - obrázek

Připravte si:

  • 2 kg hovězího krku
  • 5 velkých cibulí
  • 1,5 kg brambor
  • 2 lžíce sádla
  • 8 stroužků česneku
  • 6 rajčat
  • 4 papriky
  • 2 dl rajčatového pyré
  • 3 l vody (nebo vývaru)
  • 0,2 dl černého piva
  • 1 lžíce červené papriky sladké (pálivá dle chuti)
  • majoránka, sůl a pepř

Postup:

Cibuli pokrájejte a restujte na sádle v hrnci, dokud nezesklovatí. Maso nakrájejte, přidejte k cibuli a nechte zatáhnout. Promíchejte a duste, dokud maso nepustí šťávu. Přidejte nakrájenou papriku, rajčata (zbavená slupky namočením do vroucí vody a oloupáním), sladkou i pálivou červenou papriku, pepř a rajčatové pyré. Důkladně promíchejte, přilejte vodu (nebo vývar). Přidejte 3 najemno nastrouhané brambory na zahuštění a vařte do změknutí masa. Jakmile je maso téměř měkké, přidejte zbytek brambor nakrájených na kostičky a prolisovaný česnek. Dolejte 2 dl černého piva, krátce povařte, guláš dochuťte solí, majoránkou a odstavte.  

NÁŠ TIP: Pokud nemáte po ruce čerstvé papriky a rajčata, můžete použít lečo.

Co budete potřebovat: