info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéHovězí guláš z elektrického tlakového hrnce PRESIDENT

Hovězí guláš z elektrického tlakového hrnce PRESIDENT

ReceptyMasové
3. 1. 2025
Hluboký talíř CREMA ø 22 cm - obrázek

Nachystejte si:

  • 1 kg hovězího masa na guláš
  • 800 g cibule
  • 100 g vepřového sádla
  • 150 ml oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička moučkového cukru
  • mletý pepř

Postup:

Do nádoby nalijte 100 ml oleje, přidejte sádlo a nakrájenou cibuli. Spusťte program Smažení (Fry), intenzitu nastavte na Vyšší (More). Po usmažení cibuli vyjměte a uložte stranou. Do varné mísy dejte zbylých 100 ml oleje a vyčkejte, až se zahřeje. Okmínované maso nakrájené na velikost 3x3 cm orestujte v rozpáleném oleji, poprašte paprikou, solte, opepřete a přidejte osmaženou cibuli. V 500 ml vody rozšlehejte lžíci mouky a přidejte ji k orestovanému masu. Směs důkladně promíchejte a program Smažení (Fry) ukončete. K orestovanému masu přidejte bobkový list a prolisovaný česnek. Tlakový hrnec uzavřete víkem, spusťte program Maso/Dušení (Meat/Stew) a guláš uvařte. Po ukončení fáze Vaření (Cooking) tlakový hrnec otevřete a guláš před podáváním dochuťte majoránkou a cukrem.

S receptem vám pomohou: