info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéHovězí játra na slanině

Hovězí játra na slanině

ReceptyMasové
12. 10. 2021
Hovězí játra na slanině

Ingredience:

  • 500 g hovězích jater,
  • 100 g uzené slaniny,
  • 100 g sádla,
  • 2 větší cibule,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • 1 lžíce sladké papriky,
  • 1 l hovězího vývaru,
  • majoránka,
  • kmín,
  • mletý pepř, sůl
 
Játra opereme v tekoucí vodě, odblaníme, zbavíme žilek a nakrájíme na plátky. Na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozpáleném tuku játra prudce opečeme a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli společně s nakrájenou slaninou, přidáme protlak, papriku a kmín. Orestujeme, mírně podlijeme, vložíme játra a dusíme doměkka. Hotová játra vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, dochutíme majoránkou a krátce provaříme. Podáváme s rýží.
Budou se vám hodit: