Ingredience:
- 500 g hovězích jater,
- 100 g uzené slaniny,
- 100 g sádla,
- 2 větší cibule,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- 1 lžíce sladké papriky,
- 1 l hovězího vývaru,
- majoránka,
- kmín,
- mletý pepř, sůl
Játra opereme v tekoucí vodě, odblaníme, zbavíme žilek a nakrájíme na plátky. Na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozpáleném tuku játra prudce opečeme a vyjmeme. Ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli společně s nakrájenou slaninou, přidáme protlak, papriku a kmín. Orestujeme, mírně podlijeme, vložíme játra a dusíme doměkka. Hotová játra vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, dochutíme majoránkou a krátce provaříme. Podáváme s rýží.
Budou se vám hodit: