info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéHovězí maso po sečuánsku

Hovězí maso po sečuánsku

MasovéRecepty
6. 7. 2015
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1080

Ingredience (4 porce):

500 g hovězího masa (pro minutkovou úpravu)
4 lžíce sójové omáčky
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rýžového vína
1 lžíce rýžového octa
1 bílek
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
1 malý pórek
1 menší lilek
1 menší zázvor
chilli paprika dle chuti
sůl
pepř
cukr
olej na smažení
  1. Maso nakrájejte na tenké plátky.
  2. Bílek oddělte od žloutku, smíchejte s kukuřičným škrobem, lžící sójové omáčky a v této směsi maso obalte.
  3. Cukr rozmíchejte se zbytkem sójové omáčky, rýžovým vínem, octem a takto připravenou zálivku dejte stranou.
  4. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku nakrájejte na tenké proužky a chilli papričky s oloupaným zázvorem nasekejte najemno. Pórek nakrájejte na nudličky a lilek na kostičky.
  5. V pánvi rozehřejte olej a obalené maso za stálého míchání zprudka usmažte, osolte, opepřete. Maso z pánve vyberte a dejte stranou.
  6. Do pánve přidejte trochu oleje a usmažte v něm nakrájenou zeleninu s přidáním prolisovaného česneku. Maso vraťte zpět k osmažené zelenině, přilijte připravenou zálivku a vše důkladně promíchejte. 
Tip: podávejte s rýží či nudlemi.

    K přípravě receptu se vám bude hodit