- Maso nakrájejte na tenké plátky.
- Bílek oddělte od žloutku, smíchejte s kukuřičným škrobem, lžící sójové omáčky a v této směsi maso obalte.
- Cukr rozmíchejte se zbytkem sójové omáčky, rýžovým vínem, octem a takto připravenou zálivku dejte stranou.
- Cibuli nakrájejte na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku nakrájejte na tenké proužky a chilli papričky s oloupaným zázvorem nasekejte najemno. Pórek nakrájejte na nudličky a lilek na kostičky.
- V pánvi rozehřejte olej a obalené maso za stálého míchání zprudka usmažte, osolte, opepřete. Maso z pánve vyberte a dejte stranou.
- Do pánve přidejte trochu oleje a usmažte v něm nakrájenou zeleninu s přidáním prolisovaného česneku. Maso vraťte zpět k osmažené zelenině, přilijte připravenou zálivku a vše důkladně promíchejte.
Tip: podávejte s rýží či nudlemi.