info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Hovězí na houbách

ReceptyMasové
14. 10. 2024
Talíře SIENA - obrázek

Připravte si:

  • 500 g hovězí roštěné na plátky
  • 700 ml hovězího vývaru
  • 350 g lesních hub
  • 150 ml červeného suchého vína
  • 100 g slaniny na kostky
  • 100 ml oleje
  • 30 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř

Postup:

Maso naklepejte, osolte, opepřete, obalte v mouce a opečte z obou stran na části oleje. Odložte ho stranou. Do čisté pánve s trochou oleje vsypte slaninu, cibuli nakrájenou nadrobno a restujte dozlatova. Zalejte vínem, nechte odpařit alkohol zhruba 3 minuty a vložte opečené maso. Zalijte vývarem, přidejte bobkový list a duste v tlakovém hrnci 15 minut. Mezitím opečte pokrájené houby na másle se zbylým olejem, ochuťte kmínem, pepřem, solí a dejte stranou. K podušenému masu přidejte opečené houby, utřený česnek a ještě povařte cca 15 minut.

Náš tip: Omáčku můžete dochutit hořčicí.

Co budete potřebovat: