info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Hovězí Stroganoff

MasovéRecepty
2. 11. 2021
Hovězí Stroganoff

Ingredience na 4 porce:

  • 600 g hovězího filetu,
  • 100 g dušené šunky,
  • 2 stroužky česneku,
  • sůl, drcený pepř,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • 2 šalotky,
  • 4 kyselé okurky,
  • 8 žampionů,
  • 1 lžíce protlaku,
  • ½ lžíce worcesteru,
  • 2 lžíce kapar,
  • 50 ml červeného vína,
  • ušlehaná šlehačka,
  • 2 lžíce posekané velkolisté petržele
Maso a šunku nakrájíme na nudličky. Česnek pokrájíme na slabé plátky. Maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Šalotky a okurky nakrájíme na nudličky, žampiony na čtvrtky. Pánev rozpálíme a orestujeme na ní žampiony se šalotkou a česnekem. Pak vše přendáme z pánve na talíř. Pánev opět rozpálíme, vložíme do ní maso a opékáme ho. Přidáme protlak a zarestujeme. Vrátíme k masu žampiony se šalotkou a česnekem. Přidáme worcester, kapary, šunku a víno a prohřejeme. Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a vmícháme šlehačku a nasekanou petržel. Stroganoff podáváme s rýží.
 

Budou se vám hodit: