Ingredience na 4 porce:
- 600 g hovězího filetu,
- 100 g dušené šunky,
- 2 stroužky česneku,
- sůl, drcený pepř,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 šalotky,
- 4 kyselé okurky,
- 8 žampionů,
- 1 lžíce protlaku,
- ½ lžíce worcesteru,
- 2 lžíce kapar,
- 50 ml červeného vína,
- ušlehaná šlehačka,
- 2 lžíce posekané velkolisté petržele
Maso a šunku nakrájíme na nudličky. Česnek pokrájíme na slabé plátky. Maso osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Šalotky a okurky nakrájíme na nudličky, žampiony na čtvrtky.
Pánev rozpálíme a orestujeme na ní žampiony se šalotkou a česnekem. Pak vše přendáme z pánve na talíř. Pánev opět rozpálíme, vložíme do ní maso a opékáme ho. Přidáme protlak a zarestujeme. Vrátíme k masu žampiony se šalotkou a česnekem. Přidáme worcester, kapary, šunku a víno a prohřejeme. Osolíme, opepříme, sundáme z ohně a vmícháme šlehačku a nasekanou petržel. Stroganoff podáváme s rýží.
Budou se vám hodit: