info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Hovězí Stroganoff

ReceptyMasové
21. 6. 2012
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 2075

Ingredience (4 porce):

600 g telecí kýty (8 tenkých plátků)
100 g parmské šunky
1 dl suchého bílého vína
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla do omáčky
svazek čerstvé šalvěje
trocha vývaru na podlití
hladká mouka
bílý pepř a sůl
  1. Telecí plátky rozklepejte do šířky, mírně osolte a opepřete.
  2. Na každý plátek masa položte šunku a dva lístky šalvěje.
  3. Šunku připevněte k plátkům telecího masa dvěma párátky.
  4. Olej s máslem rozehřejte na pánvi a plátky telecího masa se šunkou obalte z obou stran v mouce a restujte cca 1,5 minuty z každé strany, nejprve šunkou dolů.
  5. Orestované maso zalijte bílým vínem, dle chuti podlijte vývarem, dosolte a šťávu případně zjemněte máslem.
  6. Párátka z masa vyjměte, telecí dejte na nahřáté talíře, přidejte omáčku z pánve a ozdobte čerstvou šalvějí. Vynikající přílohou jsou šťouchané brambory.

K přípravě receptu se vám bude hodit