Ingredience na 4 porce:
- 400 g hovězí svíčkové vcelku,
- 2 šalotky,
- ½ svazku pažitky,
- 2 lžíce kaparů,
- sůl, pepř,
- 1 lžička dijonské hořčice,
- několik kapek tabasca,
- 1 lžíce olivového oleje,
- 4 křepelčí vajíčka,
- směs listových salátů,
- 4 plátky toastu
Svíčkovou rozdělíme na části a očistíme od blanek. Maso nakrájíme na velmi drobné kostičky a uložíme do mísy. Pažitku nasekáme a přidáme k masu. Šalotku a kapary nakrájíme nadrobno a také přidáme do mísy. Dochutíme solí, pepřem, hořčicí, tabaskem a olivovým olejem. Důkladně vše promícháme. Na každý talíř dáme porci tataráku a do jeho středu vyklepneme žloutek z křepelčího vajíčka. Dozdobíme salátem a přiložíme toast.