Připravte si:
- 400 g špenátových listů
- 3 lžíce hrášku
- 275 g listového těsta
- 250 ml 33% smetany
- 120 g veganského sýru
- 6 vajec
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 lžíce kokosového oleje
- muškátový oříšek dle chuti
- sůl a pepř
Postup:
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na kokosovém oleji. Přidejte špenát, osolte, opepřete, okořeňte nastrouhaným muškátovým oříškem a opět krátce restujte, až špenát zavadne. Odložte stranou. Listové těsto rozválejte na velikost pánvičky s mírným přesahem přes okraje a vložte do pánve, kterou jste vyložili pečicím papírem. Těsto naplňte směsí hrášku a špenátu, posypte strouhaným sýrem, zalijte vejci rozšlehanými ve smetaně, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu asi 30 minut nebo do momentu zezlátnutí těsta.
TIP: Při použití zmrazených špenátových listů je vymáčknutím zbavte vody.
Co budete potřebovat: