Ingredience:
- 200 g luštěnin, 50 g obilných vloček
- 50 g drobných ječných krupek
- 100 g jemných ovesných vloček s klíčky
- 50 g rýže
- 120 g různé zeleniny
- olej, sůl, libeček, mletý kmín, provensálské
- koření, vejce, petrželová nať
- případně zeleninový bujón
Luštěniny (čočku, loupaný hrách a sojové vločky) předem namočíme, aby nabobtnaly. Pak je dáme společně s libečkem vařit do vody, kterou ochutíme kmínem a trochou provensálského koření. Když luštěniny změknou, polévku osolíme, přidáme do ní obilné vločky, krupky, rýži a necháme ji zvolna vařit ještě asi 15 minut. Můžeme ji dochutit i zeleninovým bujónem. Na pánvi krátce osmahneme zeleninu pokrájenou na drobné kousky a vložíme ji do polévky převařit. Polévku podáváme se smaženými placičkami, které si připravíme smícháním vajec, ovesných vloček, kmínu a soli. Smažíme je na pánvi z obou stran dozlatova.
Budou se vám hodit: