Ingredience:
Těsto:
- 300 g hladké mouky,
- 60 g moučkového cukru,
- ½ lžičky kypřicího prášku,
- 1 lžička nastrouhané citrónové kůry,
- 150 g másla,
- 2 žloutky,
- 1 vejce na potření
Náplň:
- 500 g hrušek,
- 2 lžíce citrónové šťávy,
- 2 balíčky vanilkového cukru,
- 1 lžička skořice,
- 50 g mandlí,
- moučkový cukr na posypání
Prosejeme mouku s cukrem a kypřicím práškem, přidáme citrónovou kůru, máslo a žloutky. Zpracujeme těsto, dáme na 30 minut do lednice. Oloupeme hrušky, nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nasekanými mandlemi. Těsto rozdělíme na poloviny. Jedním plátem vyložíme dno
formy Ø 28 cm, rozložíme na něj náplň a přikryjeme druhým plátem. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při 175 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout ve formě, pak nakrájíme a pocukrujeme.
Budou se vám hodit: