info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Hruškový páj

Hruškový páj

Ingredience:

Těsto:
  • 300 g hladké mouky,
  • 60 g moučkového cukru,
  • ½ lžičky kypřicího prášku,
  • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry,
  • 150 g másla,
  • 2 žloutky,
  • 1 vejce na potření
Náplň:
  • 500 g hrušek,
  • 2 lžíce citrónové šťávy,
  • 2 balíčky vanilkového cukru,
  • 1 lžička skořice,
  • 50 g mandlí,
  • moučkový cukr na posypání
Prosejeme mouku s cukrem a kypřicím práškem, přidáme citrónovou kůru, máslo a žloutky. Zpracujeme těsto, dáme na 30 minut do lednice. Oloupeme hrušky, nakrájíme, pokapeme citrónovou šťávou, smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a nasekanými mandlemi. Těsto rozdělíme na poloviny. Jedním plátem vyložíme dno formy Ø 28 cm, rozložíme na něj náplň a přikryjeme druhým plátem. Potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě při 175 °C asi 30 minut. Necháme vychladnout ve formě, pak nakrájíme a pocukrujeme.
 

Budou se vám hodit: