Ingredience
- 200 ml kokosového mléka nebo krému
- 300 g brambor
- 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- 30 ml oleje
- 2 lžičky římského kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky koření garam masala
- 2 stroužky česneku nebo dle chuti
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 cibule
- chilli dle chuti
- sůl a pepř
Postup
Na oleji krátce orestujte cibuli nakrájenou nadrobno, brambory na kostky a najemno nasekaný česnek. Přidejte garam masala, koriandr, kmín, sůl, pepř a opět krátce orestujte. Přilejte zeleninový vývar, vložte nasekané chilli a přiveďte k varu. Vařte cca 20 minut do změknutí brambor. Vsypte hrášek a vařte dalších 5 minut. Mírně vychladlou polévku rozmixujte ve stolním mixéru. Přimíchejte kokosové mléko, dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem.