I
Ingredience:
- 300 g rýže basmati, 500 g kuřecího masa
- 300 g mražených špenátových listů
- 120 ml bílého jogurtu, 80 g cibule
- 100 g pórku, 40 g česneku
- olej, směs kari koření, sladká paprika
- koriandr, hřebíček, 60 ml kokosového mléka mletý
- zázvor, mletý římský kmín
- muškátový oříšek, hřebíček (6 ks), sůl
Rýži s hřebíčkem uvaříme v osolené vodě. Po 7 minutách varu ji necháme dojít pod pokličkou, vyjmeme koření a promícháme. Na
pánvi rozpustíme v trošce oleje lžičku sladké papriky, vmícháme ji do 1/3 vařené rýže, stejný postup provedeme s kari kořením a poslední třetinu rýže necháme bílou. Nakrájíme maso, okořeníme ho, smícháme s trochou oleje a zprudka opečeme. Pak ho podusíme pod pokličkoun v kokosovém mléce. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme posekaný česnek, zapěníme zázvor s kmínem, vložíme špenátové listy, krátce podusíme, osolíme a před podáváním zjemníme bílým jogurtem.
Budou se vám hodit: