info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Indická variace

MasovéRecepty
24. 5. 2021
Indická variace
I

Ingredience:

  • 300 g rýže basmati, 500 g kuřecího masa
  • 300 g mražených špenátových listů
  • 120 ml bílého jogurtu, 80 g cibule
  • 100 g pórku, 40 g česneku
  • olej, směs kari koření, sladká paprika
  • koriandr, hřebíček, 60 ml kokosového mléka mletý
  • zázvor, mletý římský kmín
  • muškátový oříšek, hřebíček (6 ks), sůl
Rýži s hřebíčkem uvaříme v osolené vodě. Po 7 minutách varu ji necháme dojít pod pokličkou, vyjmeme koření a promícháme. Na pánvi rozpustíme v trošce oleje lžičku sladké papriky, vmícháme ji do 1/3 vařené rýže, stejný postup provedeme s kari kořením a poslední třetinu rýže necháme bílou. Nakrájíme maso, okořeníme ho, smícháme s trochou oleje a zprudka opečeme. Pak ho podusíme pod pokličkoun v kokosovém mléce. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme posekaný česnek, zapěníme zázvor s kmínem, vložíme špenátové listy, krátce podusíme, osolíme a před podáváním zjemníme bílým jogurtem.
 

Budou se vám hodit: