Doba přípravy: 85 min Náročnost: ** Energetická hodnota (kJ): 1851
Ingredience (4 porce):
1000 g čerstvých krevet
300 g strouhanky
150 ml olivového oleje
125 ml rostlinného oleje
200 ml oleje na smažení
1 stroužek česneku
1 lžíce sekané listové petrželky
½ citrónu
sůl, pepř
1. Oloupané a očištěné krevety zbavené střívek promíchejte v míse s rostlinným a olivovým olejem.
2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petržel a přisypte strouhanku. Důkladně obalte ve strouhance.
3. Přikryjte a nechte marinovat nejméně 1 hodinu.
4. Obalené krevety napichujte na jehlu a smažte po obou stranách v rozpáleném oleji. Usmažené, osušené krevety zakápněte citrónovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.