info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se
Úvodní stranaTESCOMA blogReceptyMasovéItalský krevetový špíz

Italský krevetový špíz

MasovéRecepty
23. 2. 2014
Doba přípravy: 85 min
Náročnost: **
Energetická hodnota (kJ): 1851

Ingredience (4 porce):

  • 1000 g čerstvých krevet
  • 300 g strouhanky
  • 150 ml olivového oleje
  • 125 ml rostlinného oleje
  • 200 ml oleje na smažení
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sekané listové petrželky
  • ½ citrónu
  • sůl, pepř
1. Oloupané a očištěné krevety zbavené střívek promíchejte v míse s rostlinným a olivovým olejem.

2. Přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petržel a přisypte strouhanku. Důkladně obalte ve strouhance.

3. Přikryjte a nechte marinovat nejméně 1 hodinu.

4. Obalené krevety napichujte na jehlu a smažte po obou stranách v rozpáleném oleji. Usmažené, osušené krevety zakápněte citrónovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.

K přípravě receptu se vám bude hodit