1. Oloupaná jablka zbavte jádřinců.
2. Do pánve vsypte cukr a připravte světlý karamel. Pánev dejte stranou a vmíchejte máslo s trochou pálenky. Vlijte do zapékací mísy.
3. Jablka překrájejte na půlky, rozložte v zapékací míse a posypte skořicí.
4. Listové těsto vyválejte na sílu cca 3 mm, vykrojte kruh a po celé ploše přejeďte děrovacím válečkem. Vykrojeným těstem přeložte jablka, zarovnejte a potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 °C cca 30 minut.
5. Hotový koláč potřete rozpuštěným máslem smíchaným s calvadosem. Koláč rozkrojte a servírujte se smetanou ochucenou vanilkovým luskem.
Tip: Můžete podávat se vanilkovou zmrzlinou nebo jablečným sorbetem.