Jablka nejsou jen zdravou svačinkou, do které se s chutí zakousnete. Dají se vymoštovat, nastrouhat a zavařit nebo rozmixovat na pyré. Upečete z nich klasické buchty a štrúdly, nebo je nasušíte na křížaly. Nejrozšířenější ovoce v našich končinách má nespočet možností využití. Inspirujte se našimi tipy a dostaňte letos z jablek maximum, s vhodnými pomocníky to jde snadno.
Chcete si dopřát
čerstvý jablečný mošt, kdykoli se vám zlíbí?
Odšťavňovač HANDY vám pomůže jablka vymačkat šetrně. Díky manuálnímu pohonu totiž nezahřívá šťávu a ta zůstane plná vitamínů a minerálů. Odšťavňovač ovoce rozdrtí a protlačí přes jemné síto, takže šťáva neobsahuje zbytky dužiny. Šťávu pak skladujete hygienicky v lednici v nádobce s praktickým víčkem.