Doba přípravy: 50 min
Náročnost: *
Energetická hodnota (kJ): 3991
Ingredience:
- 4 menší jablka
- 400 g listového těsta
- 50 g malinové zavařeniny
- 30 g cukru krupice
- 20 g sušených brusinek
- 20 g drcených vlašských ořechů
- 20 g drcených piškotů
- 15 g skořicového cukru
- 1 žloutek citrónová kůra
Na omáčku:
- 250 ml smetany
- 250 ml mléka
- 50 g cukru krystal
- 6 žloutků
- 4 ks kardamonových semen
1. Omytá jablka oloupejte a vykrojte jádřince.
2. Listové těsto vyválejte na tenký plát (asi 2 mm) a pomocí multifunkčního kráječe rozdělte na čtverce.
3. Do středu každého čtverce dejte část drcených ořechů s piškoty, na ně položte jablka a posypte cukrem.
4. V míse smíchejte zbytek ořechů se skořicovým cukrem, přidejte cukr krupici, brusinky, malinový džem a nastrouhanou citrónovou kůru.
5. Směsí naplňte střed jablek až po okraj.
6. Naplněné jablko do listového těsta zabalte, cípy těsta dobře spojte, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě při 190 °C dozlatova.
DOBRÝ TIP: ze zbylého těsta můžete vykrojit ozdobu pomocí vykrajovátek.
K přípravě receptu se vám bude hodit