info text

Jáhlové karbanátky

ReceptyBez masa
16. 4. 2025
Zapékací mísa DELÍCIA-obrázek

Ingredience:

  • 250 g jáhel
  • 70 g semínek opražených nasucho (mix konopných, dýňových, slunečnicových a sezamových semínek)
  • 30 g listové petržele
  • 4 vejce uvařené natvrdo
  • 1 vejce
  • Portobello žampiony
  • 2 vejce na obalení
  • strouhanka + mouka na obalení
  • olej + máslo na smažení
  • sůl a pepř

Postup:

Jáhly uvařte dle návodu výrobce a nechte vychladnout. Vajíčka uvařená natvrdo nasekejte na malé kousky.

míse smíchejte vejce, máslo, jáhly, nasekanou petrželovou nať, semínka, syrové vejce, dochuťte solí a pepřem. Ze směsi připravte karbanátky, obalte je v trojobalu a smažte na pánvi v rozehřátém oleji s máslem dozlatova z obou stran. Žampiony osolte, opepřete a opečte na pánvi v troubě nebo na grilu. Podávejte s listy polníčku ochucenými libovolným dresignem.
 

S přípravou pomohou: