Ingredience:
- 400 g jáhel
- 800 ml mléka
- 80 g přírodního cukru
- 300 g ovoce, sůl, 2 vejce
- 60 g mletého máku, vanilkový lusk
- 50 g strouhaného kokosu
- 50 g másla, kysaná smetana
Nejprve opakovaně propláchneme jáhly horkou vodu. Poté je vložíme do horkého mléka, přidáme cukr, špetku soli a zrníčka z rozříznutého vanilkového lusku. Vše přivedeme k varu, asi po 3 minutách stáhneme z tepla a necháme pod poklicí dojít. Do vychladlé husté jáhlové kaše vmícháme vejce, strouhaný kokos a máslo. Můžeme přidat i rozinky nebo drcené mandle. Ze vzniklého těsta tvoříme namočenýma rukama stejnoměrné hromádky, které obalíme v mletém máku a klademe na
plech vyložený pečicím papírem. Do každé hromádky vmáčkneme ovoce a pečeme při 170 °C 15 – 20 minut. Podáváme se zakysanou smetanou.
Budou se vám hodit: