info text
  • Přihlaste se
  • Přihlaste se

Jahodové včelí úlky

Formička na včelí úlky DELÍCIA

Na 25-30 úlků si připravte:

  • 120 g dětských piškotů
  • 150 g moučkového cukru
  • 90 g změklého másla
  • 3 lžíce mléka
  • 30 g jahod sušených mrazem
  • moučkový cukr na vysypání formičky

Na náplň:

  • 50 g změklého másla
  • 120 g jahodového džemu
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 1/2 lžičky pomerančové kůry
  • 25–30 piškotů na dokončení

Postup:

Nejprve si připravte těsto. Dětské piškoty rozmixujte na prášek a smíchejte s moučkovým cukrem. Jahody sušené mrazem také rozmixujte na prášek a přes jemné sítko prosejte k piškotům. Přidejte máslo, mléko a v robotu vypracujte hladké, vláčné a lehce lepivé těsto. Odložte ho na 10 minut do lednice.

Mezitím připravte náplň. Máslo vyšlehejte do pěny, přidejte jahodový džem s pomerančovou šťávou a kůrou. Šlehejte další 2 minuty, aby se ingredience dokonale spojily, vzniklou náplň dejte stranou.

Začněte tvarovat úlky. Vložte těsto do cukrem vysypané formičky, vytvarujte důlek tvořítkem dutinek, formičku otevřete, úlek vyndejte a odložte do stojánku. Náplň přesuňte do zdobicího sáčku s kulatou špičkou a naplňte jím připravené úlky, každý kus přiklopte piškotem. Hotové úlky nechejte krátce ztuhnout v lednici.

NÁŠ TIP: Místo piškotů můžete úlky přiklopit lineckými kolečky.
 

Co vám usnadní práci: