Na 25-30 úlků si připravte:
- 120 g dětských piškotů
- 150 g moučkového cukru
- 90 g změklého másla
- 3 lžíce mléka
- 30 g jahod sušených mrazem
- moučkový cukr na vysypání formičky
Na náplň:
- 50 g změklého másla
- 120 g jahodového džemu
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 1/2 lžičky pomerančové kůry
- 25–30 piškotů na dokončení
Postup:
Nejprve si připravte těsto. Dětské piškoty
rozmixujte na prášek a smíchejte s moučkovým cukrem. Jahody sušené mrazem také rozmixujte na prášek a přes
jemné sítko prosejte k piškotům. Přidejte máslo, mléko a v robotu vypracujte hladké, vláčné a lehce lepivé těsto. Odložte ho na 10 minut do lednice.
Mezitím připravte náplň. Máslo
vyšlehejte do pěny, přidejte jahodový džem s pomerančovou šťávou a kůrou. Šlehejte další 2 minuty, aby se ingredience dokonale spojily, vzniklou náplň dejte stranou.
Začněte tvarovat úlky. Vložte těsto do cukrem
vysypané formičky, vytvarujte důlek tvořítkem dutinek, formičku otevřete, úlek vyndejte a odložte do
stojánku. Náplň přesuňte do
zdobicího sáčku s kulatou špičkou a naplňte jím připravené úlky, každý kus přiklopte piškotem. Hotové úlky nechejte krátce ztuhnout v lednici.
NÁŠ TIP: Místo piškotů můžete úlky přiklopit lineckými kolečky.
Co vám usnadní práci: