Zkuste jako sladkou tečku třeba skořicové cottage košíčky
- 200 g hladké mouky
- 120 másla
- 70 g moučkového cukru
- 2 moka lžičky mleté skořice
- 2 žloutky
Náplň:- 200 g nesoleného cottage sýru
- 300 ml mléka
- 50 g moučkového cukru
- 1 vanilkový puding
- 1 citron
Žloutky utřete s cukrem a změklým máslem, přidejte mouku a skořici. Vypracujte těsto a nechte ho zabalené do potravinové fólie 30 minut odpočinout v lednici. Připravte si formičky na košíčky, vymažte je máslem nebo použijte olej do pečicích forem. Odpočinuté těsto vytvarujte do válečku, rozkrájejte na rovnoměrné kousky a vtlačte do formiček. Formičky naskládejte na plech a pečte přibližně 12 minut na 170 °C. Upečené košíčky nechte vychladnout.
K přípravě krému rozmělněte sýr cottage najemno, přepasírujte přes sítko nebo rozmixujte. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru. Připravte si vanilkový pudink – uvařte ho v 300 ml mléka a přidejte moučkový cukr. Jakmile pudink vychladne, zamíchejte do něj sýr. Vznikne jemný krém. Pokud byste měli košíčky skladovat delší dobu, přidejte ještě 100 g změklého másla.
Košíčky naplňte krémem a ozdobte ovocem.