Struhadla nabrousíte pomocí jednoduchého triku, kdy zmačkaným kusem
alobalu přejíždíte po ostří struhadla. Stačí několik tahů a struhadlo bude o poznání ostřejší.
Alobal je výborný také na ostření nůžek.
Struhadla vybírejte taková, která jsou vyrobena ze silného, odolného materiálu, levná
struhadla se totiž brzy opotřebují, tupí a v krátké době reziví. Kvalitní výrobek můžete však zničit, pokud s ním špatně zacházíte. Struhadlo je titiž vhodné ihned po použití opláchnout a osušit. Díky tomu na něm nezaschnout zbytky jídla, které by se musely odmáčet nebo čistit, čímž dochází k tupení ostří a povrchové korozi.
Kovovému struhadlu nesvědčí dlouhý pobyt ve vodě ani drhnutí drátěnkou. Struhadlo by se nemělo mýt v myčce na vysokou teplotu, horká voda a vysoké teploty při sušení a silné mycí prostředky velmi rychle zdevastují ostří na struhadlech, škrabkách i nožích.