Chcete upéct dobrý ovocný koláč, křupavý domácí chléb nebo vláčnou bábovku? K tomu potřebujete šikovnou formu. Existují různé varianty podle druhu materiálu, vybírat můžete ze skleněných, kovových forem s antiadhezním povrchem a oblíbené jsou i keramické formy. Právě keramický povrch vás nadchne po všech stránkách. Jaké jsou její největší přednosti?
Pečicí keramická forma má hladký a nepřilnavý povrch, díky kterému z ní moučník snadno vyklopíte. Velkou výhodou tohoto materiálu je, že rozvádí teplo rovnoměrně, proto propéká rovnoměrně. Povrch je navíc odolný proti poškrábání.
Keramická forma se snadno čistí, stačí ji umýt pod tekoucí vodou nebo ji můžete s klidným svědomím dát do myčky. Tyto formy jsou zároveň velmi atraktivní díky svému tradičnímu vzhledu, v kuchyni poslouží i jako stylové dekorace.