Jak správně vařit rýži
Nejprve si připravte rýži a vodu ve správném množství, obvykle se uvádí 80 gramů na osobu. Dál postupujte podle návodu na obalu rýže, protože podle jejího typu se dávkování rýže a vody může lišit. Obvykle se uvádí 1 dávka rýže v poměru na 1,5 až 2 dávky vody.
- Odměřenou rýži nasypejte do hrnku, lépe se vám pak bude odměřovat voda.
- Přesypejte rýži do sítka a proplachujte studenou vodou.
- Důležité je zvolit správnou nádobu. Ideální je kastrol, protože je oproti hrnci nižší a má větší průměr. Díky tomu se rýže uvaří rychleji a nepřipálí se.
- Rýži osolte, zalijte studenou vodou, promíchejte a přiklopte pokličkou.
- Poté, co voda začne vřít, teplotu stáhněte na minimum. Pokličku nechejte po celou dobu nasazenou.
Jak poznáte, že je rýže správně uvařená? Po 8 až 10 minutách zkontrolujte, jestli je voda zcela odpařená. Pokud ne, vypněte sporák a nechejte ji pár minut dojít. Pak vidličkou ochutnejte, jestli je hotová.
Pokud vaříte rýži často a chcete pokaždé dosáhnout skvělého výsledku, použijte
rýžovar. Bez
rizika připálení či překypění v něm uvaříte
dlouhozrnnou, krátkozrnnou, kulatozrnnou i jasmínovou rýži. Díky chytře řešenému dávkování bude každý druh rýže připravený v
rýžovaru GrandCHEF uvařený rychle a na ideální stupeň,
bez připalování či překypění. Rýžovar GrandCHEF má navíc funkci
udržování servírovací teploty a díky varné napařovací misce ho lze jej používat i k přípravě masa, ryb, zeleniny v páře.
Chcete
uvařit nadýchanou rýži rychle a bez starostí? Zvolte kulatou
nádobu na rýži, kterou ponoříte do hrnce s vařící vodou a bez rizika připálení uvaříte 500 g rýže. Další možností je vaření rýže v mikrovlnné troubě v
hrnci PURITY MicroWave.