Vánoční dárek může být nejen voňavý, ale i čerstvě upečený. Domácí chléb je ideálním jedlým dárkem na dobročinný nebo školní jarmark.
Jak upéct křupavý domácí chléb?
Připravte si: - 340 ml vody
- 250 g hladké mouky a trochu na vyválení
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g celozrnné žitné mouky
- 13 g soli
- 7 g sušeného droždí
Postup:Všechny suroviny smíchejte, připravte chlebové těsto a nechejte jej
60 minut kynout. Na pomoučené ploše vytvarujte z vykynutého těsta bochánek. Vložte jej do
mísy, přikryjte utěrkou a nechte
dalších 30 minut kynout. Prázdnou
formu s nasazeným poklopem vložte do trouby, teplotu nastavte na
250 °C, troubu zapněte a formu i s poklopem nechte po dobu kynutí těsta (30 minut) předehřát. Na předehřátý spodní díl formy vyklopte nakynutý bochánek, nasaďte poklop a chléb
pečte v troubě při 250 °C cca 30 minut.
Připravte si vhodné pomůcky a nebudete překvapeni.
Kuchyňský robot PRESIDENT spolehlivě vyhněte těsto na chléb, které v
ošatce dokonale vykyne a získá tvar. V
keramické formě se pak propeče do křupavosti. Výhodou je, že forma neslouží jen k pečení chleba, ale také masa a moučníků.
Jak chléb zabalit, aby vypadal jako dárek?